Искате да отслабнете, но изтощителните диети не дават резултат? Вече сте

...
Искате да отслабнете, но изтощителните диети не дават резултат? Вече сте
Коментари Харесай

Диетолог посочи грешките, които ни пречат да отслабнем

Искате да отслабнете, само че изтощителните диети не дават резултат? Вече сте изпаднали в обезсърчение и сте на път да се откажете от борбата с непотребните килограми?

Може би е време да се вслушате в тялото си и да започнете да отслабвате вярно!

Мнозина се стремят да отслабнат, само че не всеки е кадърен да го направи компетентно, споделят експертите. Да не приказваме, че съвсем всеки отслабващ позволява едни и същи неточности, които въздействат пагубно на крайния резултат. 

За да спечелите борбата с непотребните килограми, би трябвало да отслабвате последователно, благодарение на вярно дефинирана диета. Само по този начин ще съумеете да избегнете сривовете и здравословните проблеми, споделя диетологът и претендент на медицинските науки Юлия Пигарева.

По думите на експертката, най-често тези, които желаят да се отърват от непотребните килограми, не помнят, че методът към корекцията на тежестта би трябвало да бъде сложен. В тази връзка тя предлага отслабването да стартира с посещаване при доктор и диагностика.

Тази мярка е нужна, с цел да разберете дали наддаването на тегло е породено от някакви болести, както и да изберете подобаващата за вас диета.

Като втора най-често срещана неточност диетоложката показва желанието за бързо намаляване. Правилната промяна на тежестта, по думите й обаче, би трябвало да става последователно. Без щета за здравето може да сваляте не повече от три до четири кг на месец.  

Често отслабващите позволяват неточности и при независимото сформиране на диетата си.

Пигарева е безапелационна, че уравновесената диета би трябвало да се състои от три съществени и две до три междинни хранения. Важно е да закусите в границите на един час след пробуждане и да вечеряте не по-късно от два до три часа преди лягане.

“Основното хранене би трябвало да стартира с фибри. Това може да бъде да вземем за пример зеленчукова салата. След това протеини: яйца, риба, птица, млечни артикули. След това прибавяме комплицирани въглехидрати: пълнозърнест самун, зърнени храни. За вечеря – единствено зеленчуци и протеини ”, поучава диетоложката.

В умозаключение тя припомня, че няма универсална рецепта за намаляване и е належащо да се вземат поради самостоятелните особености на всеки човек. Но несъмнено не би трябвало да има седем хранения дневно и спирания сред тях за по-малко от два часа, защото това води  освен до наддаване на тегло, само че може и да аргументи развиване на диабет и инсулинова устойчивост. /jenata.blitz.bg

Харесайте  и във Facebook, където ще намерите още доста потребни и забавни четива за всеки!

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР